TOPlist

HTC 9. dubna představí další telefon One: Bude to model M9+ nebo E9? (oživeno)

Aktualizováno 27. března v 15:55

HTC se v poslední době opravdu příliš nedaří hlídat informace o nových produktech. S předstihem před premiérou v Barceloně byl odhalen model One M9, a nyní přicházejí na řadu další. Dnes se na internetu objevila sada oficiálních snímků chystaného modelu One E9 (podrobnosit o něm najdete níže). Novinka by měla být k dispozici ve třech barevných variantách. Konstrukci by měl dominovat plast, na který naváže hliníkový rámeček.

  

Původní text

Tchajwanská společnost HTC rozeslala pozvánky na tiskovou konferenci, která se bude konat 9. dubna v Pekingu. Motto pozvánky je More than One (Více než jeden), což poměrně jednoznačně říká, že se dočkáme dalšího (dalších) zařízení řady HTC One. Největšími aspiranty na představení jsou dříve uniklé modely One M9+ a One E9.


Oficiální pozvánka na nové HTC One M9+

HTC One M9+

Pravděpodobnější je příchod prvního jmenovaného modelu, neboť render na pozvánce je nápadně podobný dřívějším únikům, a to včetně kontroverzního fotoaparátu s duální čočkou. Ostatně motto More than One může naznačovat právě dvě čočky fotoaparátu. Jak bude nejspíše telefon vypadat, se můžete podívat na následujícím videu, v němž je zobrazena jeho maketa.

Pokud se potvrdí dřívější spekulace, bude mít HTC One M9+ 5,2″ s QHD rozlišením (1 440 × 2 560 pixelů) a kovové tělo. Výkonnou jednotkou má být čipset MediaTek MT6795T s osmijádrovým 64bitovým procesorem a grafickým čipem PowerVR 6200, doplňovat jej mají 3 GB operační paměti.

Vnitřní paměť má mít kapacitu 32 GB, rozlišení hlavního fotoaparátu má být 20,7 megapixelu. HTC One M9+ má také disponovat integrovanou čtečkou otisků prstů, která má rozdělit spodní reproduktor BoomSound na dvě části.

HTC One E9

Druhým kandidátem na představení je plastový tabletofon s názvem HTC One E9. Jeho výbava je podle čínské certifikační autority TENNA v podstatě shodná s výše uvedeným modelem, hlavním rozdílem má být 5,5″ Quad HD displej a „pouze“ jedna čočka fotoaparátu. Motorem údajně bude osmijádrový MediaTek MT6795 s taktem 2,2 GHz pro každé jádro, oporu mu mají dodat 3 GB RAM. Hlavní fotoaparát má nést rozlišení 20 megapixelů, čelní kamerka pak 4 megapixely.

Je možné, že tento model bude dostupný pouze na čínském trhu, jeho cena je odhadována na 480 dolarů, což je v přepočtu asi 12 000 Kč bez DPH.

  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku