TOPlist

Na Facebook se v průměru připojuje miliarda uživatelů denně, většina z mobilních platforem

Letošní rok je pro Facebook ve znamení milníků. V srpnu se na modrou sociální síť poprvé v jeden den připojila miliarda uživatelů (více informací), v září se již tento počet stal pravidlem a miliarda návštěvníků na Facebook zavítala každý den. Meziročně se počet denních návštěvníků Facebooku zvedl o 17 procent, alespoň jednou měsíčně se k němu připojí 1,55 miliard lidí.

   

Facebooku se ale daří i finančně, tržby ve třetím čtvrtletí letošního roku činily 4,5 miliardy dolarů, zisk pak 896 milionů dolarů. Většina příjmů jde z reklamy, přičemž podíl mobilních platforem na výdělcích tvoří neskutečných 78 procent. V září z telefonů a tabletů k sociální síti přistupovalo téměř 900 milionů uživatelů každý den.

  

Každý den je na Facebook nahráno 80 milionů fotografií, a je shlédnuto více než osm miliard videí. Mark Zuckerberg se při oznamování finančních výsledků netajil tím, že by chtěl na videoobsah klást mnohem větší důraz, v příštích letech počítá především s rostoucí oblibou krátkých videoklipů.

Daří se také ostatním sociálním platformám, které Facebook vlastní a provozuje – každý měsíc se alespoň jednou připojí 900 milionů lidí na WhatsApp, 700 milionů na Messenger a 400 milionů na Instagram.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku