TOPlist

Chytrý náramek HTC Grip dostává zelenou, do prodeje by se měl dostat brzy

V databázi organizace Bluetooth SIG se objevily přiznané certifikace pro chytrý náramek HTC Grip. Kdo sleduje dění v mobilním světě pravidelně, jistě mu neuniklo odhalení této novinky při příležitosti veletrhu MWC 2015 v Barceloně. Zástupci společnosti slibovali uvedení na trh v průběhu letošního roku, nicméně do dnešních dnů se tak nestalo. Skutečnost, že výrobce nedovolil přítomným novinářům bližší prozkoumání, naznačovala na celkovou nevyzrálost produktu.

 

Podle dosavadních informací bude výbava náramku zahrnovat zakřívený 1,8“ PMOLED s rozlišením 32 x 160 obrazových bodů, procesor od STM, 8MB SRAM paměť, GPS a flashové úložiště s kapacitou 16 MB. Výrobce slibuje kompatibilitu s operačním systémem Android a iOS a možnost monitorování spánkové aktivity. O výdrž s postará integrovaný akumulátor s nepříliš přesvědčivou kapacitou 100 mAh, která má vystačit na zhruba dva až tři dny provozu bez aktivní GPS.

 
Design zařízení nápadně připomíná dva roky starý Nike FuelBand

Co se týče oficiální dostupnosti na globálním trhu, tak vzhledem k uděleným certifikátům lze očekávat brzké uvedení na pulty obchodů. Otázkou však zůstává koncová cena, která má údajně startovat na částce 200 USD (zhruba 4800 Kč).

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku