TOPlist

Asus ZenFone 2 pro Evropu (znovu) představen: Nabídne 5,5″ Full HD displej, 4 GB RAM a procesor Intel Atom

Asus na tiskové konferenci v Paříži představil svůj vlajkový model ZenFone 2 pro evropský trh. Novinka se od předchůdců liší upraveným designem a lepší výbavou, nicméně poprvé jsme o ní slyšeli už v lednu na veletrhu CES, nyní si odbyla premiéru pro Evropu. Jak už víme z prvního měsíce letošního roku, ZenFone 2 nabídne 5,5″ Full HD displej, 13Mpx fotoaparát, procesor Intel Atom Z3580 s frekvencí 2,3 GHz a jako jeden z prvních telefonů i 4 GB operační paměti RAM.

Vylepšení se dočkalo také rozhraní ASUS ZenUI, díky němuž si uživatel může telefon snadno přizpůsobit. Nástupce úspěšného modelu ZenFone 5, kterého se ve světě prodalo již 10 milionů kusů, chce oslovit zájemce o smartphone vyšší třídy nejen designem a fotoaparátem, ale i velkým displejem a podporou rychlých LTE dat.

Poznávacím znamením modelu ZenFone 2, stejně jako dalších produktů Asus s označením Zen, je hladký povrch s motivem soustředných kruhů. Telefon se vyznačuje oblou zadní stranou, která úspěšně imituje broušený kov. Díky ergonomickému tvaru se zařízení snadno a bezpečně drží a všechno dění na displeji je v dosahu vašeho palce. Tlačítka hlasitosti se tentokrát nacházejí pod fotoaparátem na zadní straně. K probuzení telefonu stačí jen poklepat na dotykovou obrazovku. 

ZenFone 2 nabízí 13megapixelovou kameru s technologií PixelMaster. Zadní fotoaparát s clonou f/2.0 umožňuje rychlé pořizování ostrých snímků ve vysokém rozlišení. Disponuje i nočním a HDR režimem a vylepšeným softwarem pro focení v jakýchkoli světelných podmínkách. Pro detailní nastavení expozice je připraven manuální režim fotoaparátu. Přední kamerka má rozlišení 5 Mpx a slouží k pořizování selfie fotografií. Pro větší skupiny se nabízí i režim Selfie Panorama. 

 

Novinka disponuje baterií o kapacitě 3000 mAh a pyšní se podporou rychlého nabíjení. Jak dlouho bude trvat nabití akumulátoru z nuly na sto ale výrobce zatím neprozradil. ZenFone 2 bude k dispozici v celkem třech variantách, které se budou lišit použitým procesorem, velikostí displeje a interního úložiště, a velikostí operační paměti: 

  • ZE551ML – procesor Intel Atom Z3580, 2,3 GHz, displej 5,5“ Full HD, 4 GB RAM, 32 GB úložiště
    – evropská cena byla stanovena na 349 eur, tedy zhruba 9 600 Kč
  • ZE550ML – procesor Intel Atom Z3560, 1,8 GHz, displej 5,5“ HD, 2 GB RAM, 16 GB úložiště
    – evropská cena byla stanovena na 249 eur, tedy přibližně 6 900 Kč
  • ZE500CL – procesor Intel Atom Z2560, 1,6 GHz, displej 5“ HD, 2 GB RAM, 8 GB úložiště
    – evropská cena byla stanovena na 179 eur, tedy zhruba 4 950 Kč

Dostupnost, konkrétní konfigurace a ceny modelů Zenfone 2 pro Českou republiku budou oznámeny během druhého čtvrtletí, nicméně podle našich informací bychom se s ním mohli setkat už v průběhu května. Očekáváme, že české ceny budou ve srovnání s těmi přepočítanými z eura o několik stokorun vyšší.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku