TOPlist

Ani Microsoft nebude na MWC chybět, své novinky představí 2. března

Microsoft letos poprvé zamíří na Mobile World Congress jako výrobce chytrých telefonů. V loňském roce ukázal novinky v systému Windows Phone 8.1, představil univerzální aplikace a odhalil celou řadu partnerů, z nichž někteří zůstali pouze na papíře. Mobilní divize Nokie, kterou aktuálně Microsoft vlastní, se loni vytasila s trojicí telefonů neúspěšné rodiny Nokia X s Androidem, tudíž jsme zvědaví, zda po roční pauze přijde opět nějaká nová Lumia.

  

Pokud se tak stane, nemůžeme počítat s vlajkovou lodí, neboť ta se očekává až v polovině tohoto roku s Winodws 10 a Snapdragonem 810 na palubě. Low-endový model by také nedával příliš smysl, neboť v této kategorii je již poměrně těsno – máme tu Lumie 435, 530, 532, 535, 630 a 635.

 
Microsoft nejspíše na MWC představí nástupce Lumie 1320

Jako nejpravděpodobněji se jeví představení nástupce levného tabletofonu Lumia 1320, ovšem Microsoft nás rovněž může překvapit spekulovaným hybridem mezi telefonem a notebookem. Také se mluvilo o tenčí variantě Lumie 830, v tuto chvíli je ale jisté jen datum a čas tiskové konference – 2. března, 8:30 SEČ. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku