TOPlist

BlackBerry ukázalo Priv s Androidem na oficiálních renderech. Premiéra na spadnutí?

Ještě v letošním roce se dočkáme od BlackBerry „vysouváku“ Priv, který překvapivě běží na systému Android. V minulém týdnu jeho příchod potvrdil ředitel společnosti John Chen a dokonce tento smartphone ukázal na kamery kanadského serveru Business News Network. Z následujícího videa se nicméně zdá, že šéf BlackBerry zatím není se systémem Android spřátelený.

I přes tyto náhledy si BlackBerry schovává oficiální oznámení na pozdější dobu, čekání navíc ještě zpříjemňuje zveřejněním prvních oficiálních renderů, z dřívějších a kvalitnějších úniků nicméně již podobu BlackBerry Priv poměrně dobře známe.

   

Co je však zajímavé, je následující screenshot systému odhalující aplikaci s názvem DTEK. Ta by měla podle našich informací sledovat pokusy o nabourání se do systému či o získání citlivých dat třetí stranou. DTEK (nejspíše akronym od slova “detect”) má pak o těchto nebezpečích informovat uživatele formou notifikací.

  

BlackBerry Priv má být na rozdíl od běžných smartphonů s Androidem prošpikováno bezpečnostními funkcemi, na které jsou uživatelé systému smartphonů kanadské značky zvyklí. Ikonky některých aplikací mají pod sebou tři tečky, což je prvek vyskytující se i na hardwarové vysouvací klávesnici, souvislost (je-li nějaká) ale prozatím neznáme.

  

Doufáme, že už nás BlackBerry nebude dlouho napínat, a svůj první smartphone s Androidem brzy představí. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku