TOPlist

Apple údajně letos stihne prodat 12 milionů hodinek Apple Watch

Apple ve svých finančních výsledcích počty prodaných hodinek Apple Watch úspěšně tají, ačkoliv podle slov Tima Cooka se prodávají nadmíru dobře. Opírat se tak můžeme pouze o odhady analytiků, kteří se shodují na tom, že Apple se svými hodinkami zadupal konkurenci do země. A ještě není všem dnům konec, neboť právě začíná předvánoční nákupní horečka a Apple Watch mohou být žhavým kandidátem na vánoční dárek.

  

S tím počítá i analytik Daniel Ives z FBR & Co., který na základě informací od maloobchodných prodejen odhaduje, že Apple ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku prodá 6 milionů hodinek a jeho konečný účet za letošní rok bude čítat 12 milionů prodaných kusů. To je bezesporu působivé číslo, uvědomíme-li s, že za celý loňský rok se prodalo celkem 4,6 milionů kusů nositelné elektroniky (více informací). Doufáme, že se Apple na některé z příštích tiskových konferencí konečně prodejem svých hodinek oficiálně pochlubí.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku