TOPlist

Spuštění Apple Pay v České republice a na Slovensku se přibližuje, v červenci se dočká Velká Británie

Chystaný start platební služby Apple Pay ve Velké Británii výrazně přibližuje možnost pro spuštění této služby i v České republice a na Slovensku. Obě země totiž dlouhodobě patří k nejprogresivnějším zemím při přijímaní nových inovativních platebních produktů. Podle našich informací bychom se v České republice a na Slovenku mohli příchodu Apple Pay dočkat nejpozději do konce letošního roku.

Slovensko spustilo jako druhá země v Evropě komerčně cloudové mobilní bezkontaktní platby NFC HCE. Brzy jej budou následovat i české banky, které umožní svým zákazníkům jednoduché a bezpečné placení telefonem na všech bezkontaktních terminálech. Služby jako Apple Pay svou jednoduchostí a zákaznickou pohodlností významně pomohou osvojení mobilních plateb zákazníky a zajistí, že se mobilní platby brzy stanou preferovaným způsobem platby,“ uvádí David Brendl, manažer inovací Visa Europe.

Velký důraz je samozřejmě kladen na bezpečnost. Při přidání kreditní nebo debetní karty do služby Apple Pay se údaje o kartě neuloží na zařízení – místo toho se vygeneruje jedinečné číslo, zašifrované a bezpečně uložené na zařízení, které je určeno ke zpracování plateb. Každá transakce podléhá ověření prostřednictvím stejné kryptografické technologie, která se používá při Chip-and-PIN a bezkontaktních platbách.

Držitelé karet Visa, kteří nakupují prostřednictvím služby Apple Pay, budou mít k dispozici stejné výhody jako v případě debetních a kreditních Visa karet, například ochranu před neautorizovaným nákupem a rozsáhlou mezinárodní akceptační síť.

 

Služba Apple Pay je na bezkontaktní bázi kompatibilní s iPhonem 6 (recenze), iPhonem 6 Plus a hodinkami Apple Watch (recenze). Při platbách za zboží a služby prostřednictvím aplikací je služba Apple Pay kompatibilní také s iPadem Air 2 a iPadem mini 3.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku