TOPlist

Apple si patentoval nový konektor: Výstup na sluchátka čeká dieta

Letošní generace iPhonů je překvapivě nepatrně tlustší a těžší než tomu bylo u loňských modelů. Nárůst rozměrů i hmotnosti zapříčinil hlavně displej, který využívá novou technologii 3D (Force) Touch. Apple ovšem nebere rozměry na lehkou váhu a příští generace iPhonů se nejspíš dočká tenčího těla.

 

Tomuto faktu napovídá zatím poslední patent výrobce. Ten se týká nového konektoru pro sluchátka. Snad téměř ve všech dnešních smartphonech se pro zvukový výstup využívá 3,5mm konektor jack. Applu se ovšem zdá tento konektor příliš rozměrný a proto chystá přinést svůj vlastní typ. Ze schématu je patrné, že se bude jednat o obdobu 3,5mm jacku, pouze bude na jedné straně zploštělý.

 
Chystá Apple výrazné ztenčení iPhonů? 

Tento krok Applu se může na první pohled zdát nepochopitelný. Nový konektor bude odhadem pouze o necelý milimetr tenčí než doposud používaný, ale nebude zpětně kompatibilní. Bude tedy nutné používat redukci, případně koupit nová sluchátka. Pokud to ovšem výrobce myslí se ztenčováním opravdu vážně, půjde určitě o lepší řešení, než kdyby byl zvukový výstup vyveden prostřednictvím konektoru Lightning. Ve hře je i možnost, že se Apple rozhodně osadit tento nový konektor do svých MacBooků.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku