TOPlist

Apple odmítá násilné ikony u her a aplikací. Vývojářům se to nelíbí

Apple zpřísňuje podmínky pro zařazení aplikací do svého App Storu. Důvodem pro zamítnutí aplikací jsou ikony a screenshoty, ve kterých se objevují zbraně a násilí. Jedni z prvních, kterých se toto omezení dotklo, jsou vývojáři ze studia Team Chaos. Na ikoně jejich hry Rooster Teeth vs. Zombiens byla původně znázorněna postava s pistolí v ruce. Po zamítnutí museli vývojáři předělat ikonu, takže nyní má postava v ruce baseballovou pálku.


Původní a nová ikona hry

Podle slov jednoho z členů Team Chaos neobstál ani argument, že se jedná hru určenou pro uživatele starší 12 let. Hlavním důvodem jejich nespokojenosti je fakt, že jiné hry byly do nabídky App Storu zařazeny i přes to, že jejich ikony či screenshoty přímo zobrazují násilné chování. Apple se k situaci zatím nevyjádřil, podle neoficiálních informací se ovšem nejspíše dočkáme zpřísnění pravidel pro schvalování aplikací.

Odkaz na App Store Odkaz na Google Play

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku