TOPlist

Apple vydal iOS 8.4 a spustil hudební službu Apple Music

Apple právě vydal novou verzi operačního systému iOS 8.4, která byla představena na vývojářské konferenci WWDC. Největší novinkou v systému je integrace hudební streamovací služby Apple Music. iOS 8.4 dále přináší opravu chyby ve zprávách, kdy po odeslání speciálního textu došlo k restartu iPhonu a v některých případech i k neustálému padání aplikace Zprávy (informovali jsme zde). Během večera by se rovněž vývojáři mohli dočkat vydání v pořadí již třetí beta verze iOS 9.

 

Apple Music a rádio Beats 1

V 18:00 našeho času začne vůbec poprvé vysílat rádiová stanice Beats 1 (link), kterou budou moci zdarma poslouchat všichni uživatelé, jež mají Apple ID (vytvořit jej můžete na této stránce). Hudební streamovací služba Apple Music je dostupná na všech zařízeních s iOS 8.4, počítačích s OS X a Windows. Později se počítá i s aplikací pro Android, Windows Phone ale zatím Apple Music podporovat nebude. Službu je možné využívat i v České republice a na Slovensku.

Měsíční poplatek za jednoho uživatele byl stanoven na 5,99 eur (zhruba 165 Kč) ; u rodinného zaplatíte 8,99 eur (245 Kč). Ještě před placením si můžete zdarma vyzkoušet tříměsíční zkušební dobu.

  

Jablečný gigant se chlubí, že samotný poslech hudby bude posunut na zcela novou úroveň korespondující s aktuální dobou a technologiemi. Stejně jako iTunes má ukázat směr, jakým se bude hudební průmysl v následujících letech ubírat. Apple Music kolem sebe vytváří zcela nový ekosystém slučující streamovaný obsah, globální rádio a sociální síť Connect pro umělce a jejich fanoušky. V případě rádia se o výběr skladeb postarají skuteční lidé v podobě zpěváků, DJ’s a dalších umělců. Vlastní prostor dostanou i nové kapely.

  

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku