TOPlist

Apple App Store překonal hranici 1,5 milionu aplikací

Obchod Apple App Store

V roce 2008 představil Apple svůj obchod aplikací a her App Store. Bylo v něm zhruba 500 aplikací, které bylo možné používat v iPhonu 3G a iPodu Touch, obě zařízení tehdy poháněl systém iOS ve verzi 2.0.1. Na konci roku 2013 překonal jablečný obchod milník 1 milionu aplikací a nyní podle stránek appshoper.com přihazuje dalších 500 tisíc.

  

Přesné číslo není možné určit, neboť počet aplikací na App Store roste každou vteřinou. Více než milion z tohoto čísla tvoří aplikace pro iPhone, necelý půlmilion připadá na iPad. Zhruba 550 tisíc aplikací lze používat na obou zařízeních. App Store je také domovem pro aplikace systému OS X, těch je však méně než 25 tisíc. Apple celkem do svého obchodu schválil více než 2,3 milionu aplikací, třetina však již byla v minulosti z App Store odstraněna.

  

Pokud srovnáme Apple App Store s největšími konkurenty, Google Play Store překonal na začátku letošního roku metu 1,4 milionu aplikací a pere se s App Storem o první místo. Stránky Microsoft by the Numbers uvádějí, že ve Windows Phone Store a Windows Store je souhrnně 585 tisíc aplikací.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku