TOPlist

Android se dočká podpory přímého streamování her na YouTube

Google se po neúspěšném pokusu o akvizici služby Twitch (která nakonec skončila ve spárech Amazonu) vydal vlastní cestou a představil službu YouTube Gaming. Ta slouží podobně jako Twich ke streamování nebo naopak sledování herních videí na internetu. Podpora se navíc nebude omezovat pouze na počítačové hry, ale i na hraní na mobilních platformách – Android by se měl dočkat této schopnosti již brzy.

  

Google to přislíbil na herním festivalu Tokyo Game Show s tím, že Japonsko bude první zemí, která si novinku vyzkouší. Kromě samotného streamování her bude možné přidávat audio či videokomentáře s pomocí čelní kamery či mikrofonu. I když je YouTube Gaming oproti Twitch malým projektem, uživatelé si jej cení díky jeho elegantnímu rozhraní. Android navíc může popularitu této služby na úkor konkurence rozšířit. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku