TOPlist

Android M údajně dostane nativní podporu čteček otisků prstů

Verifikace uživatele podle biometrických údajů nachází cestu do čím dál většího množství mobilních zařízení, přičemž aktuálně nejrozšířenějším způsobem je ověření podle otisku prstů. Zpopularizování této metody má na svědomí bezesporu Apple, který čtečkou otisků prstů vybavuje své iPhony a iPady, spoustu zařízení však najdeme i v táboře zeleného robota. O softwarové začlenění této funkce do Andoridu se však prozatím musí starat každý výrobce sám.

  

Tedy alespoň do příští verze, která by podle informací serverů Buzzfeed a Ars Technica měla disponovat právě nativní podporou čteček otisků prstů. Android M má řešení roztříštěné mezi jednotlivé výrobce sjednotit pod svá vlastní křídla a poskytnout této funkci ochranu na úrovni samotného systému.

  

Čtečku otisků prstů měl dostat Nexus 6, kvůli Apple však Motorola nedokázala najít partnera pro dodání technologie a záda posledního referenčního telefonu Google tak zdobí pouze důlek s logem výrobce. Je pravděpodobné, že s příštím Nexusu (který zřejmě vyrobí Huawei) už čtečka otisků prstů nebude chybět. Příští verze Androidu by měla být představena již příští týden na vývojářské konferenci I/O

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku