TOPlist

Android M: Po jaké cukrovince ponese nová verze název a jaký easter egg si pro nás google připravil?

Každá verze operačního systému Android obsahuje malý vtípek, tzv. easter egg, který aktivujete tak, že přejdete do nabídky Nastavení – O zařízení, a několikrát kliknete na položku Verze Androidu. U Androidu 4.0 nás například přivítala legendární Nyan Cat, u verze 4.1 Jelly Bean to byly želatinové fazolky, se kterými jste si mohli cvrnkat po displeji.

Android 5.0 Lollipop přišel s originální hrou ve stylu Flappy Birdu. U Androidu “M” ale zatím žádné velké překvapení nečekejte. Včera uvolněná preview verze obsahuje pouze grafiku signalizující právě písmeno M a pořádného easter eggu se dočkáme až s uvolněním finální verze.

V preview verzi Androidu M zatím žádný velký easter egg nečekejte

M jako Milkshake?

Spekuluje se také, jaký název cukrovinky písmenko M bude signalizovat? U předchozí verze “L” to byl Lollipop, tedy lízátko. Největším kandidátem je v tuto chvíli Milkshake, tedy mléčný koktejl. Ostatně právě obrázek tohoto nápoje se objevil během včerejší úvodní keynote konferece Google I/O na chytrých hodinkách Davida Burkeho. Pokud vás zajímá, jaké další názvy uživatelé vymysleli, rozhodně se podívejte do tohoto vlákna na Redditu.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku