TOPlist

Alcatel OneTouch představil Go Play a Go Watch: Voděodolný telefon a hodinky

Své novinky na veletrhu IFA představila i společnost Alcatel OneTouch. V tomto článku si představíme první dva zástupce nové řady GO, která bude díky odolnosti proti vodě, prachu a nárazu sloužit především lidem, žijícím aktivním životem. 

Alcatel OneTouch Go Play

Prvním představeným zařízením je telefon nižší střední třídy Go Play, který splňuje certifikaci IP67, tudíž je zcela odolný proti vniknutí prachových částic a je možné jej ponořit na 30 minut ponořit do hloubky 1 metru. Kromě toho výrobce slibuje i odolnost proti náhodným pádům z výšky až 1,5 metru, avšak pogumované tělo byste hledali marně – je vyrobeno z plastu a veškeré porty a sloty jsou chráněny gumovými krytkami.

  

Výbava telefonu je již dneska zaběhnutá klasika – pětipalcový HD displej, procesor Qualcomm Snapdragon 410, 1 GB RAM a rozšiřitelné 8GB vnitřní úložiště. Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 8 megapixelů, čelní kamerka je schopná tvořit až 5MPx seflies. Telefon je schopný připojit se k LTE sítím, o jeho výdrž se stará baterie o kapacitě 2 500 mAh.

    

Alcatel OneTouch Go Play pohání Android 5.0, kdy a za jakou cenu se dostane do prodeje, však zatím jeho výrobce neodhalil. 

Alcatel OneTouch Go Watch

Druhým představeným kouskem jsou voděodolné hodinky, splňující rovněž certifikaci IP67. Tu však splňuje i předchozí model výrobce, hodinky OneTouch Watch (recenze), a přitom nevypadají tak robustně. Se svým předchůdcem také mají nové hodinky mnoho společného, například 1,22palcový displej s rozlišením 240 × 240 pixelů, či vlastní systémové řešení, které je možné spárovat jak s Androidem (4.3 a vyšší), tak s iOS (7 a vyšší). Součástí systému je například aplikace GoPro, umožňující ovládat outdoorové kamery stejnojmenného výrobce přímo ze zápěstí.

  

Hodinky pohání je slabší procesor s taktem 180 MHz, což má za následek velkou výdrž na jedno nabití 225mAh baterie (nabíjí se microUSB kabelem), která se má pohybovat mezi dvěma až pěti dny. Hodinkám lze dle libosti měnit řemínky s šírkou 22 mm, s telefonem se párují pomocí Bluetooth 4.0, senzorová výbava zahrnuje výškoměr, gyroskop, akcelerometr a také senzor srdečního tepu. 

 

Novinkou je možnost zaznamenávat uživatelovy emoce. Stačí stisknout tlačítko GO pod displejem a spustíte barometr emocí. Zobrazí se emoční graf kombinující výstupy z gyroskopu, senzoru srdečního tepu a akcelerometru. Náladu pak lze sdílet na sociálních sítích, nebo si graf nastavit jako pozadí na displeji hodinek. Cenu a dostupnost Go Watch prozatím neznáme.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku