TOPlist

Alcatel OneTouch na CES přiveze novou generaci zařízení Pixi a tablet s Windows 10 Mobile

Tento týden začíná největší světový veletrh spotřební elektroniky a své produkty zde budou tradičně vystavovat i výrobci smartphonů. Jedním z nich je i Alcatel OneTouch, který své novinky pro CES odtajnil již s předstihem, i když na parametry si budeme muset ještě počkat.

  

Alcatel OneTouch Pixi 4

Čínský výrobce představí čtvrtou generaci řady zařízení Pixi, kterou tvoří obvykle velmi levné smartphony pro nenáročné. Řada Pixi 3 nabídla několik smartphonů s různými úhlopříčkami displeje a různými operačními systémy, mezi nimiž nechyběl ani Firefox OS či Windows Phone. Tyto experimenty se zřejmě Alcatelu příliš nevyplatily, a tak bude řada Pixi 4 sestavena pouze ze zařízení s Androidem.

  

Celkem přijdou 4 modely – dva smartphony s 3,5″ a 4″ displeji, 6″ tabletofon a tablet se 7″ displejem. Alcatel OneTouch o nich tvrdí, že se bude jedna to prémiové low-endové přístroje nabízející komplexní uživatelský zážitek v designu, zvuku, fotoaparátu a životnosti baterie. 

Alcatel OneTouch Pixi 3 8-inch tablet

Alcatel na CES také přiveze novou verzi levného osmipalcového tabletu Pixi 3, který nebude pohánět Android, ale zcela netradičně Windows 10 Mobile. Bude se jednat o jeden z prvních tabletů s tímto mobilním operačním systém, který je nepřímým nástupcem Windows RT. Tablet bude pohánět čipset od Qualcommu a nabídne LTE konektivitu, chybět nemá ani možnost volání, GPS a fotoaparáty na obou stranách.

   

Alcatel OneTouch také pro tento tablet chystá řadu příslušenství, např. kryt se stojánkem.

CareTime Children´s Watch

Poslední mobilní novinkou Alcatelu OneTouch na veletrhu CES budou „chytré“ hodinky pro děti. Na hodinky bude možné zavolat nebo zaslat hlasovou zprávu, děti na zprávy budou moci odpovídat.

 

Hodinky budou vybaveny GPS, díky níž budou moci rodiče sledovat pohyb svých ratolestí. V aplikaci navíc bude možné nastavit „bezpečnou zónu“, přičemž po jejím opuštění přijde rodičům notifikace. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku