TOPlist

Age of Empires: World Domination vychází na Android a iOS

O tom, že je v přípravách strategická hra Age of Empires pro mobilní telefony, jsme psali poprvé v polovině roku 2013, o rok později jsme již mohli spatřit první herní video. Nakonec však vyšla pouze obléhací odnož Age of Empires: Castle Siege a předělávka legendární počítačové hry byla odložena na letošní rok. Ten se již velmi přiblížil svému konci, a tak jsme ani nedoufali, že Age of Empires s podtitulem World Dominiation vůbec přijde. Nakonec jsme se však přeci jen dočkali.

  

Princip jedné z nejslavnějších realtimových strategií v historii snad nemusíme ani představovat – vyberete si jednu z osmi dostupných říší (Japonsko, Čína, Hunové, Vikingové, Saracéni, Keltové, Frankové a Britové) a vedete ji skrz známé historické bitvy vstříc lepším zítřkům. Lze ale také budovat vlastní civilizaci, prozkoumávat okolí, shromažďovat materiály a potravu, budovat město, rekrutovat a vylepšovat jednotky a dobývat okolní protivníky.

Vývojářské studio KLab tvrdí, že se mu podařilo vyvinout revoluční bojový realtime systém s přizpůsobováním taktiky během bitvy. Využít můžete i služeb významných historických postav jako jsou Johanka z Arku, Král Artuš, Saladin, Richard Lví Srdce apod. 

   

Mobilní Age of Empires si mohou stáhnout uživatelé systému Android a iOS, verze pro Windows by měla vyjít později. Hra je zdarma, avšak obsahuje platby přímo ve hře.

Odkaz na Google Play Odkaz na App Store

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku