TOPlist

Acer Liquid X2 láká na obří akumulátor a podporu tří SIM karet

Společnost Acer na tiskové konferenci v New Yorku odhalila svůj nový smartphone s označením Liquid X2. Tato novinka má zaujmout hned několika aspekty, které ji mají dostatečně odlišit od zbytku konkurence. První z nich je integrovaný akumulátor s poměrně nadstandardní kapacitou 4000 mAh. Na závěry ohledně výdrže je pochopitelně brzy, nicméně je velice pravděpodobné, že nabíječku nebudete hledat příliš často. Další perličkou je podpora pro tři SIM karty, což je s ohledem na současnou produkci raritní záležitost. Je tedy zřejmě, že Liquid X2 bude primárně cílit na uživatele, kteří vlastní vícero telefonních čísel a zároveň odmítají používat několik mobilních telefonů.

 

Ačkoliv výrobce neprozradil příliš mnoho informací, v hardwarové výbavě nemá chybět 5,5” displej a octa-core procesor s podporou 64-bit instrukcí. Kapacita operační paměti a interního úložiště prozatím zůstává tajemstvím. Pro pořizování fotografií poslouží 13Mpx fotoaparát (f/1.8) s přisvětlovací LED diodou. Totožný snímač se ukrývá i na přední straně nad displejem, z čehož budou mít největší radost příznivci selfie snímků.

   
Společně s Liquid X2 se na trhu objeví pouzdro s výřezem pro zobrazování zmeškaných událostí a dalších notifikací

Konstrukce je tvořena dnes populární kombinací skleněného krytu baterie a kovového rámečku. Acer Liquid X2 dorazí s operačním systémem Android 5.0 Lollipop, který výrobce již tradičně překryje vlastní uživatelskou nadstavbou. Konkrétní termín dostupnosti a prodejní cenu, zatím nikdo ze zástupců společnosti neprozradil.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku